T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / KEÇİÖREN - Bilal Yaşar Ortaokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

          Okulumuz eski binası 1974 yılında yapılmıştır. Ancak burası okul olarak planlanmamış bir hizmet binası olarak yapılmıştır. Etrafında yapılan değişik birimlerin lojmanlarının ortasında yer almaktadır.

                    Daha sonra Keçiören Belediyesi burayı alarak bir müddet Belediye hizmet binası olarak olarak hizmet vermiştir. 1988-1989 Öğretim yılında Belediye buradan taşınınca, İlkokul olarak açılması için Milli Eğitim Bakanlığına müracatta bulunularak, bu öğretim yılında İlkokul olarak açılması kararlaştırılmıştır. Meşhur Türk Büyüklerimizden Çağrı Bey´in ismi verilerek, 1988-1989 Öğretim yılında Çağrıbey İlkokulu olarak hizmete açılmıştır.

                    Okul binası değişik tip proje olup 2 katlı bir bina olup 7 derslik ve 3 idare odası ile eğitim öğretimi sürdürmekte iken, MLO projesi kapsamına alındığı için öğrenci sayısında her geçen gün büyük oranda artış görülmüştür. Daha sonra okulun fiziki kapasitesi yeterli gelmeyince mevcut binanın yanına ilave olarak ek bina yapımı için gerekli girişimlerde bulunarak, 14 derslikli çok amaçlı salon, kütüphane, laboratuvar ve MLO standartlarında yer alan diğer birimleri ile birlikte programa aldırılmış olup ek binanın yapımına 1988 yılında hemen başlanmış ve 1999 yılında bitirilerek, 1999-2000 öğretim yılında eğitim ve öğretime açılmıştır. Bu ek Binanın devreye girmesi ile MLO´nun fiziki mekanlarında büyük bir rahatlama sağlanmış ve normal öğretime geçmiştir. 2012 yılında hayırsever Servet Yaşar tarafından okulumuza ek bina yaptırılmış ve okul ismi Bilal YAŞAR Ortaokulu olarak değiştirilmiştir.

        Okulumuzda  28 derslik, 1 kütüphane, 1 Laboratuvar, 1 Çok amaçlı salon, kantin, 2 anasınıfı, Teknoloji tasarım sınıfı, BT sınıfı, özel eğitim sınıfı bulunmaktadır. Okul müdürlüğünü Köksal BURAN yürütmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.12.2012 - Güncelleme: 05.09.2023 10:29 - Görüntülenme: 3817
  Beğen | 8  kişi beğendi